0494/855929 info@stelia.be
Selecteer een pagina

elektronica

Bij elektronica denken de meeste mensen spontaan aan een printplaat met allerlei kleine onderdeeltjes, verbonden door een patroon van baantjes. En in essentie is het dat ook.
Maar het is meer dan zomaar wat componenten bijeen sprokkelen, baantjes tekenen en hopen dat het werkt.

Het gaat er om weldoordachte keuzes te maken. Manieren vinden om een product robuust in plaats van complex te maken. Zorgen voor een oplossing die betrouwbaar werkt.
Een product maken dat intuïtief te bedienen valt. Less is more.

Een elektronisch product ontwikkelen is een beetje zoals een huis bouwen.
Alles begint met een goed idee dat je samen met de architect verder uitwerkt.
Weldoordachte keuzes maken, die niet enkel rekening houden met vandaag, maar ook met de toekomst. Goed verkrijgbare componenten kiezen, waar nodig simulaties doen en zorgen dat het ontwerp meteen in orde is. Want achteraf hardware aanpassingen doen is zoals een verbouwing: er kruipt altijd meer tijd en geld in dan je zou willen…

 

Bij een elektronica-project starten we ook met een grondige analyse van uw vereisten en wensen.
Daarop baseer ik me om een duidelijk plan van aanpak te maken. (Is het haalbaar, wat gaat het ongeveer kosten en hoe lang gaat het hele traject van idee tot product duren?)
Na uw goedkeuring begin ik aan het ontwerp en houd u up-to-date over de vooruitgang. Daarbij houd ik natuurlijk rekening met de normen rond veiligheid en best practices rond EMC.


Zodra het hardware-ontwerp afgerond is, begin ik aan de bouw van het prototype. (Combinatie van conventionele componenten en een fijne SMD’s vormen geen probleem; ik ben handig en heb de juiste tools in huis.)


Soms is dat een enkele printplaat; soms meerdere PCB’s en andere componenten die met kabelbomen en stekkers verbonden zijn. Ik kan ook zorgen voor kunststoffen of metalen behuizingen of een custom 3D-print.


Eventueel begin ik gelijktijdig aan de ontwikkeling van de firmware. Als het project een grafische gebruikersinterface heeft, dan bespreek ik met u eerst een mockup. (Bediening via touch-LCD, web-interface of een mobile app.)


Op basis van de feedback kan ik waar nodig nog bijsturen en de firmware verder afwerken.
Na acceptatie van de hardware kunnen we dan de offertes van verschillende producenten vergelijken en eventueel via een pilootfase de uiteindelijke serieproductie in goede banen leiden.

U kunt me dus inschakelen om uw elektronica-project van A tot Z uit te werken, van idee tot serieproductie.
Of voor voor een deel van het traject als uw team even handen te kort komt.

Ik gebruik meestal KiCAD, omwille van het gebruiksgemak, de enorme componentenbibliotheek en zeer actieve user community.
KiCAD heeft bovendien uitstekende import- en exportfuncties voor andere veel gebruikte ECAD paketten, zoals Eagle, Altium en CADSTAR.
Met Eagle, Altium CircuitMaker en (in mindere mate) Orcad heb ik ook ervaring; daardoor kan ik me flexibel aanpassen aan uw design workflow.

ICT systeembeheer

Ik beschik over ruim 20 jaar ervaring in het beheer van Windows, Linux en Unix servers.

Tube & audio gear

Ik maak uw gitaar- of hifi-versterker terug tiptop in orde. Daarnaast bouw ik ook custom effectenpedalen.

Varia

Misschien vraagt u zich af of ik ergens bij kan helpen? Aarzel dan zeker niet om het even te vragen.

Stel gerust uw vraag.